Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γενική συνέλευση των μελών της Πολιτικής Οργάνωσης Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

7 / 12 / 2011


Σε εξαιρετικό πολιτικά, ζεστό και συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ο. Κερατσινίου - Δραπετσώνας με βασικό θέμα της, την ανταλλαγή σκέψεων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές καθώς επίσης και τις προτάσεις της γραμματείας προς το σώμα της συνέλευσης σχετικά με τις τοπικές υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της Β' Πειραιά.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Γραμματέας της Περιφερειακής Πειραιά της ΔΗΜ.ΑΡ. σ. Στέφανος Κασσαπίδης
ενημερώνοντας για τις ως τώρα συζητήσεις και αποφάσεις του ευρύτερου Περιφ/κού οργάνου.

Ακολούθησε ενημέρωση γύρο απο τις συζητήσεις και αποφάσεις της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. για το ίδιο θέμα απο το μέλος της Ε.Ε. του κόμματος σ. Γεράσιμο Γεωργάτο.

Κατόπιν ο Γραμματέας της Οργάνωσης σ. Τάκης Πατσάκης, ανάγνωσε και ανέλυσε στα μέλη της συνέλευσης την ομόφωνη εισήγηση της Γραμματείας για την πρόταση των αρχικών τοπικών ονομάτων για το ψηφοδέλτιο της Β' Πειραιά.

Επειδή όμως, συνάθροιση άνω των τριών Αριστερών ατόμων δίχως κάποια κόντρα, ασφαλώς και δεν γίνεται
και δεδομένης της έλλειψης τέτοιας διάθεσης στο εσωτερικό της Οργάνωσης, τον ...παραδοσιακό αυτό ρόλο "ανέλαβαν" να τον παίξουν, μέλη της γνωστής εξωκοινοβ/κής Οργάνωσης "ΡΕΣΑΛΤΟ" οι οποίοι ζήτησαν να κάνουν μία ενημέρωση για το θέμα ενός υπο κατάληψη κτιρίου (Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά) στην Αθήνα.
Ο εκπρόσωπος τους αφού αρχικά επιτέθηκε φραστικά στους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ...επέδωσε στη συνέχεια"τελεσίγραφο πολέμου" στην Οργάνωσή μας !!!! Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το φραστικό "επεισόδιο" έλαβε τέλος και η επιτροπή του "ΡΕΣΑΛΤΟ" αποχώρησε ήσυχα.

Ακολουθεί πιο κάτω, ολόκληρη η εισήγηση της Γραμματείας προς τα μέλη της Π.Ο. ....................................

Σ/σες και σ/φοι.

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας συνέλευση που ουσιαστικά εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο, αν και δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αυτές θα προκηρυχτούν και καλό είναι να είμαστε ...ετοιμοπόλεμοι.

Η γραμματεία τις οργάνωσης έχει να κάνει μια πρόταση πάνω στο θέμα των υποψηφίων.

Καταρχήν, να ενημερώσουμε ότι το θέμα έχει απασχολήσει την πανπειραϊκή επιτροπή. Οριστικός τρόπος για την επιλογή δεν υπάρχει ακόμη, όμως τουλάχιστον στον Πειραιά συγκλίνουν οι απόψεις για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι πιθανές υποψηφιότητες.

Η αναγνωρισιμότητα, η τοπικότητα, η συνέπεια, η μη εμπλοκή κατά το παρελθόν σε αμφισβητούμενες πολιτικές ιστορίες είναι μερικά κριτήρια.

Το γενικό κριτήριο της αναγνωρισιμότητα είναι ένα ζήτημα, γιατί δεν υπάρχουν «αστέρες» στο κόμμα.

Λίγο ως πολύ, όλοι στο ίδιο καζάνι της ανωνυμίας βράζουμε.

Και να πάρουμε υπόψη, ότι δήμαρχοι, και αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι εκτός αν παραιτηθούν από την θέση τους. Επίσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να παραιτηθούν 2 μήνες πριν της εκλογές.

Έχουμε λοιπόν κάποιους νομικούς περιορισμούς.

Ένας άλλος περιορισμός είναι ότι, πρέπει και οι άλλοι δήμοι της β’ Πειραιά να έχουν υποψηφίους, δεν γίνεται να είναι όλοι από τον δήμο μας. Γι αυτό σαν γραμματεία περιοριστήκαμε στην πρόταση δυο ονομάτων.

Επί της ουσίας όμως, η σκέψη μας περιστράφηκε γύρω από ένα ερώτημα.

Γιατί να είναι κάποιος υποψήφιος, πέρα από το «γιατί το θέλει»;.

Οι υποψήφιοι έχουμε την άποψη ως γραμματεία, πως πρέπει κάτι να σηματοδοτούν.

Να μπορούν να αναπτύξουν ένα πολιτικό θέμα μέσα στην συλλογιστική και τις αποφάσεις του κόμματος.

Να μπορούν να απαντήσουν με πειστικότητα σε πιθανά δύσκολα ερωτήματα που θα τους υποβάλλει ο κάθε πολίτης.

Να έχουν μιαν άνεση λόγου δηλαδή, και μιαν όσο περισσότερο ολοκληρωμένη πολιτική άποψη.

Επίσης, να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία κάποιου ως υποψήφιου, δημιουργεί ένα προηγούμενο αναγνωρισιμότητας, επομένως το κόμμα κατά κάποιο τρόπο επενδύει πάνω του.

Κάτι που μας ενδιαφέρει έντονα, για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό προηγούμενο ενόψει και των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Έχουμε ένα θετικό.

Είμαστε νέο κόμμα.

Αυτό μας δίνει το δικαίωμα χωρίς κλυδωνισμούς να προτείνουμε στην κοινωνία νέα πρόσωπα.

Δεν έχουμε τα βαρίδια των άλλων κομμάτων που είναι υποχρεωμένα να επανεμφανίζουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα “υποσχόμενα” δήθεν νέες μεθόδους για την αντιμετώπιση των ποικίλων κοινωνικών προβλημάτων όντας όμως δέσμιοι της εξαιρετικά κακής και απαξιωμένης απο την κοινωνία, εικόνας τους.

Μία κατάσταση που εδώ και χρόνια άλλωστε βρίσκεται στο σύνολό της η πολιτική ζωή του τόπου.

Όσο κι αν όλοι οι μετέχοντες στα άλλα κόμματα δηλώνουν ότι οι άλλοι φταίνε, εμείς ξέρουμε ότι οι ευθύνες επιμερίζονται, αναλογικά φυσικά, σε όλους.

Ας αναλογιστούμε σε αυτό εδώ το σημείο όλοι λοιπόν ΚΑΙ τις δικές μας ευθύνες, λχ στην μη επαρκή (η και καθόλου) ενασχόληση μας με τα κοινά. Μία στάση που άφησε ελεύθερο πεδίο σε άλλους να το κάνουν, με τα γνωστά ολέθρια, όπως γνωρίζουμε, αποτελέσματα.

σ. και σ. Φίλες και φίλοι.

Έχουμε το πλεονέκτημα να προτείνουμε νέα πρόσωπα στην κοινωνία, παράλληλα όμως, έχουμε το μειονέκτημα ότι αυτά τα πρόσωπα έχουν μικρή αναγνωρισιμότητα.

Γι αυτό πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά, ώστε να χτίσουμε πάνω τους και μαζί τους μια καλή σχέση, επ' ωφελεία της κοινωνίας και της παράταξης

με στόχο μας την αναβάθμιση της πολιτικής, τον επαναπροσδιορισμό της στην κοινωνία και εν' τέλει την σταδιακή αλλαγή εικόνας, ύφους και ήθους της πολιτικής.


Δεν έχει νόημα να προτείνουμε τους συντρόφους Πατσάκη & Γλαμπεδάκη λ.χ.

που τους ...ξέρει και τους εκτιμά όλη η κοινωνία και περιμένει με αγωνία να ακούσει τα ονόματά τους !!!!.

Όχι. Εμείς έχουμε νέες προτάσεις.

Προτείνουμε σε εσάς εκ μέρους της γραμματείας, ώστε να καταγράψουμε τα ονόματα και να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα,

τον σ. Γεράσιμο Γεωργάτο,

στέλεχος της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. και μέλος της πολιτικής μας οργάνωσης και αν καταφέρουμε να του βρούμε φτηνό σπίτι θα τον κάνουμε και γείτονα.

Έχει αποδεδειγμένα ένα δυνατό και σαφή στη ροή του πολιτικό λόγο, διαθέτει μια καλή πένα, περνά εύκολα όπως έχουμε διαπιστώσει σε κύκλους ανθρώπων που κινούνται πολιτικά ΚΑΙ έξω από τα δικά μας στενά κομματικά όρια κάτι που εκλογικά θα είναι εκ των ων ουκ άνευ αν θέλουμε (που είναι βέβαιο πως θέλουμε) ένα καλό και όσο μπορούμε υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα.

και την σ/σα Μ. Καραφέρη
μία νέα, επιτυχημένη δικηγόρο, ένα καθαρό και άφθαρτο πολιτικά και κοινωνικά πρόσωπο, μέλος της γραμματείας της οργάνωσής μας, καθώς και δραστήριο μέλος της Περιφερειακής Πειραιά της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία παράλληλα

ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση ενός τομέα που αποτελεί ουσιαστικό στόχο για μας και που η ευρύτερη αναγνωρισιμότητα που θα μας προσφέρει η υποψηφιότητα της, εκτός των άλλων θα μας βοηθείσει στους μελλοντικούς πολιτικούς αγώνες μας.

Αυτές οι πρώτες προτάσεις μας, μαζί με αυτές που θα γίνουν απο τους σ/φους μας των άλλων οργανώσεων της Β' Πειραιά, καθώς επίσης και απο την Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.

είμαστε βέβαιοι ότι θα συστήσουν ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο που με τη συμβολή όλων μας θα πετύχουμε να το περάσει στην τοπική κοινωνία,

εμπνέοντας την, κατακτώντας έτσι τουλάχιστον μία βουλευτική έδρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και τους κατοίκους της περιοχής μας !!

Φίλες και φίλοι, σ/σες και σ/φοι.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, εκτός του ότι θα είναι η πρώτη του κόμματός μας, της Δημοκρ. Αριστεράς, θα είναι καθοριστική, τόσο για την πορεία του όσο και για το μέλλον της ίδιας μας της χώρας καθώς επίσης και της Ευρωπαϊκής της προοπτικής, στις ταραγμένες παγκοσμίως και δύσκολες τούτες μέρες.

Χρέος όλων μας είναι να δώσουμε την μάχη της Αριστεράς της ευθύνης, ενωμένοι με σιγουριά, πέρα απο κραυγές μίσους και ανευθυνότητας για τον τόπο, αποδεικνύοντας έτσι ότι πέραν της ανεύθυνης, “αγοραφοβικής” και “παλαβής Αριστεράς”, πέραν του υπερχρεωμένου και καταρρέοντος δικομματισμού, υπάρχει όπως είπαμε και πριν, η νηφάλια, η λογική και αταλάντευτα Ευρωπαϊκή, Δημοκρατική Αριστερά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: